{ "title": "Reflü Öksürük Yaparmı", "image": "https://www.reflu.gen.tr/images/reflu-oksuruk-yaparmi.gif", "date": "19.01.2024 00:31:28", "author": "orhan esen", "article": [ { "article": "
Reflü öksürük yapar mı, Sebebi öksürük solunum yollarında bulunan başka cisimleri ve sekresyonları temizleyebilmek, dışarı atmak için vücudun kullandığı bir korunma sistemidir. Sıhhatli kişilerde bu etki sağlandığı zaman yararlı olabilecek bir harekettir. Ancak öksürük bir bir sürü kez duruma geldiğinde, mühim bir huzursuzluk haline dönüşüyor. Öksürük bununla birlikte birçok sistemik ve üst solunum yolu hastalıkların önce belirtisi şeklinde meydana çıkıyor. Bu yüzden hastalık olmaktan ziyade, bir hastalık belirtisi model onay edilmektedir. Bu yalnızca akciğer rahatsızlıklarını değil, diğer uzuvları ait hastalıkları da kapsamaktadır. Bu sıhhat sorunları kalp yetmezliği, astım, temel inflamasyonlar, sigara dumanı etkisinde kalma, berbat huylu sıhhat sorunları, ilaçlar benzeri kapsamlı bir bölgede gösterişli olmaktadır.

Yemek borusu ve nefes borusu ise bu koruma amaçlı zardan yoksundur. Bu sebeple mide muhtevasının laf konusu organlarımıza doğru doğru ilerlemesi göğüste yanma ve öksürük şikâyetlerine ne sebeple olur. Bu reaksiyonlar reflünün esas belirtileridir. Belirgin bir akciğer sağlık sorunu olmaksızın bir bir sürü kez ve son bulmayan öksürükle izleyen en mühim 2 hastalık, sinüzit ve burun ardı sıra bir sürü kez akıntı meydana gelmesi durumlarıdır. Bunların meydana gelmediği vaziyetlerde kronik öksürüklerin en mühim sebebi reflü sağlık sorunudur. Burada vaziyetin sebebi tekrardan arkadaşımızın farklılık etmek sizin akciğerlerine az miktarda da olsa mide muhtevasının doğru ilerlemesi ve bunun için ilişkili tahriştir. Reflüye ilişkili kronik öksürük problemi olan kişilerin %60'ında alışılmış reflü belirtileri olmayabilir.

Reflü öksürüğe ne sebeple olur mu?

Gastroözofagal reflü sağlık sorunu veya diğer ismiyle asit reflüsü mide içerisinde bulunan sıvının özofagus (Yiyecek borusu) içerisine geriye kaçmasıdır. Bu geriye kaçan sıvı/akışkan hasta olan kişilerin bir bölümünde yiyecek borusuna kayıp verebilir. Geriye kaçan sıvı/akışkan içerisine mide asidi ve protein sindirilmesinde kullanılan pepsin isimli bir enzim yer almaktadır. Bu sıvıda yiyecek borusuna en zarar veren madde asittir. Mideden yiyecek borusuna kaçan asitin, mide, yiyecek borusu, boğaz, ses telleri ve akciğerlerde ne sebeple olduğu tahrişle meydana çıkan belirtilere reflü sağlık sorunu denir. Gastroösofagial reflü rahatsızlığının meydana çıkardığı belirtiler bir sürü kapsamlı bir spektruma otlar. Bu belirtileri genel model genel ve tipik olmayan belirtiler model sınıflandırmak olasıdır. Genel bulguların anında tümü mide, bağırsak sistemiyle alakalı iken, genel olmayan belirtiler diğer uzuv sistemleriyle alakalı şikâyetler oluşturur. Laringofaringeal reflü model isimlendirilen ve öncelikle kulak, burun, boğaz uzmanların gördüğü hasta olanlarda birçok kez tipik olmayan belirtiler belirgindir ve genel şikâyetler hiç olmayabilir.

Reflünün Öbür Belirtileri Nelerdir?
" } ] }