{ "title": "Reflü Hastaları Nasıl Beslenmeli", "image": "https://www.reflu.gen.tr/images/reflu-hastalari-nasil-beslenmeli.gif", "date": "20.01.2024 15:05:21", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Reflü hastaları nasıl beslenmeli, günümüzde çoğu kişinin yakınması arasında yer alan reflü, önemli bir mide sorunudur. Ağızda çiğnenen besinlerin mideye gittikten sonra, besinlerin ya da bunların acı suyunun mideden yemek borusuna oradan da ağız içine geriye gelmesi reflü belirtisi olarak kabul edilir. Reflünün neden olduğu sorunların giderilmesinde, bunun önlenmesinde alınacak bazı önlemler hastalara yardımcı olabilir. Reflü hastalarının beslenmelerine dikkat ederek, rahatsızlığın etkilerini azaltmaları mümkün olabilir. Bu beslenme şeklinde uygulanan diyette hedeflenen reflü hastalığının etkilerinin azaltılmasıdır. Bu bir kilo verme diyeti değildir. Çünkü beslenmede hastaların yaşam boyu uzak kalması gereken besinler bulunmakta, reflü için sakıncası olmayan tüketilebilecek besinler bulunmaktadır.

Reflü hastalarının uyması gereken beslenme kuralları
Reflü hastaları hangi besinleri tüketmemelidir?
Reflü hastalarının tüketebilecekleri besinler
Reflü hastaları için örnek yemek menüsü

Sabah kahvaltısı: 2 dilim kepekli ekmek, 1 dilim beyaz peynir, 1 fincan şekersiz açık çay, 1 adet katı pişmiş yumurta beyazı, 3-4 siyah zeytin.

Ara öğün: 1 adet elma ve yarım muz.

Öğle yemeği: Derisiz ızgarada pişen tavuk eti, 4 yemek kaşığı yeşil fasulye yemeği, 1 dilim tam buğday ekmeği.

Ara öğün: 2 adet grissini, 1 dilim az yağlı beyaz peynir.

Akşam yemeği: 1 dilim kepek ekmeği, 1 kâse az yağlı yoğurt, 6 yemek kaşığı bezelye yemeği.

Ara öğün: 2 adet kuru kayısı, 2 adet ceviz, 1 fincan bitki çayı.

Reflü hastaları yemek listesini oluştururken, rahatsızlıklarını tetiklemeyecek olan besinleri tercih etmelidir. Beslenme sırasında alacakları önlemlerle reflü hastalığından en az zararı görebilirler.
" } ] }